Megtervezzük Önnek az egyedi csomagolást

Gyakran olyan feladatok megoldásával, mint pl. a termékvédelem optimálisabbá tétele vagy az anyagfelhasználás, csomagolási idő illetve volumen minimálisra csökkentése, jelentős többletértéket tudunk teremteni. Csomagolás fejlesztéssel foglalkozó csapatunk, együtt az értékesítéső kollégákkal, akik műszakilag kíválóan képzettek, egy öt szakaszból álló folyamatban fejleszti ki az Önök egyedi, sorozatgyártásra érett csomagolási megoldását. Szaktudás és kreativitás, a nagyteljesítményű CAD technikával kombinálva, a legrövidebb időn belül optimális csomagolás fejlesztést eredményez, modern gépeken és prototípus legyártásával együtt.

Olyan csomagolásokat fejlesztünk ki, amelyek tulajdonságaikban az Önök termékigényeinek és a hozzátartozó logisztikai folyamatoknak teljes mértékben megfelelnek. Mindeközben Önök, mint szakértők a saját termékeikről és folyamataikról minden információt megadhatnak, amelyek segítségével  csomagolás fejlesztésünk a legmegfelelőbb anyagokat tudja kiválasztani és ezeket a legjobb módon az Önök csomagolási céljára rendelkezésre bocsájtani. Számunkra az a fontos, hogy olyan csomagolásokat állítsunk elő, amelyek minden részkövetelménynek megfelelnek. Ezzel egyidejűleg el szeretnénk kerülni a „túlcsomagolást“, viszont a kész csomagolás könnyű kezelhetősége ugyancsak munkánk középpontjában áll. Így az Önök számára a legkülönbözőbb csomagolási megoldások állnak rendelkezésre, amelyek optimálisan illeszkednek a termékhez és a folyamatokhoz.

A csomagolásfejlesztés öt szakasza

A feladat meghatározásától, a csomagolás fejlesztésen át,  egészen a szériacsomagolás leszállításáig az Önök üzemébe, együtt tervezünk, haladunk Önökkel.

A feladat meghatározása és minden résztvevő megnevezése

Az első megbeszéléskor, a pontosabb terméklekérdezéssel párhuzamosan megtörténik a csomagolás fejlesztés számára fontos információk beszerzése, ezek beírása egy checklistába (darabszám, szállítás módja, többszöri használat stb.). Lényegesen megkönnyítik munkánkat, ha az eredeti csomagolásra kerülő darabot vagy 3D adatait rendelkezésünkre bocsájtják.

Tervezés és 3D fejlesztés

Miután megnevezték számunkra a csomagolás célját, az összes adatot egyeztettük, bemértük és meghatároztuk, számítógépen kialakítjuk az első ötleteket, hogy miként nézhetne ki a csomagolás. Ehhez saját tapasztalatainkon kívül, az anyagteszt laborunkat is bevonjuk.

Bemutatás és vizsgálat

Az első csomagolás fejlesztési tervekkel (CAD-3D-rajzok) jelentkezünk Önöknél és nyugodtan, időt hagyva megvizsgálhatják ötletünket. Ezzel párhuzamosan érdeklődünk beszállítóinknál is.

Mintakonstrukció és prezentáció

Amennyiben megbíznak bennünket a minta előállításával, akkor pontosan ezt a konstrukciót készítjük el Önöknek, amelyet személyesen mutatunk be Önöknek. Ekkor meggyőződhetnek a 3D képhez és a mintához képesti pontosságról.

Gyártás és ellenőrzés

Ha meggyőződtek arról, hogy minket bíznak meg a csomagolás fejlesztési terv  legyártásával, akkor megtesszük az ehhez szükséges lépéseket és a leszállítás után is szívesen állunk az Önök rendelkezésére, amennyiben a csomagolással kapcsolatban még kérdések merülnek fel avagy ha az új megrendelések számára a specifikáció megváltozna.

Ez minden ügyfelünknek jár

  • ingyenes tesztanyagokat biztosítunk, hogy Önnek csak akkor kelljen fizetni, ha valóban szüksége van a termékre

  • ingyen elmegyünk Önhöz, hogy a megoldandó technológiai feladatot a helyszínen tanulmányozzuk, így biztos lehet benne, hogy a legmegfelelőbb megoldást adjuk

  • igény esetén gyártói mérnöki támogatás is nyújtunk, mert a speciális esetekben erre is szükség van

  • ingyenes szaktanácsadás, akkor is, ha nem vásárol

  • szoros gyártói kapcsolatokat tartunk fenn, mert csak így tudunk lépést tartani a legújabb fejlesztésekkel

  • kiépített és működő beszállítói csatornákkal rendelkezünk, azért hogy Önnek ne legyen gond az utánpótlás

  • új technológia bevezetésekor folyamatosan jelen vagyunk – hogy ne merülhessen fel probléma

Költségcsökkentés

-%

Gyorsan változó, kompetitív üzleti környezetünkben szükségszerű a folyamatos fejlődés és költségcsökkentés.

A MAPACK Kft. átvizsgálja a jelenlegi csomagolási és logisztikai folyamatokat , és felkutatja azokat a területeket, ahol potenciálisan költségcsökkentés valósítható meg. A vizsgálat során feltárjuk van-e lehetőség a költségek csökkentésére. E szolgáltatásunkat tanácsadásként nyújtjuk vagy projektre vonatkozó fix áron, vagy a megtakarításban való részesedés ellenében.

Többutas csomagolóanyagok elemzésére grafikus kimutatást készít a vevő részére a megtérülés és megtakarítás mértékéről. A tervezett visszaforgatható csomagolóanyag és a logisztikai folyamat költségelemeinek elemzése után képet kapunk a ciklusonkénti költségekről, a javasolt mennyiségű visszaforgó tárolók beruházásának nagyságáról és a megtérülés idejéről összehasonlítva az egyutas változat költségeivel. Az éves megtakarítás könnyen összesíthető.